Locomotievenloods

Introductie


Op een module liggen niet alleen sporen waar de treinen op rijden maar ook objecten.
De eerste module bevat de volgende objecten:
  • Locomotief loods
  • Waterkraan
  • Brandstoffenloods
  • Watertoren
De locomotief loods wordt er een naar het standaard GOLS ontwerp met  één spoor.
Het origineel heeft o.a. in Enschede gestaan. Op onderstaande foto de loods van dezelfde bouwwijze zoals deze op het emplacement van Oldenzaal E.O. voorkwam.
De bouwwijze is houten regels met stenen. De lengte van de loods was 11 meter met daarachter nog een kantoor en opslagruimte. Het kantoor was voorzien van een kachel. De noodzakelijke tekeningen zijn getekend met het programma Alibre vanaf originele tekeningen welke te vinden zijn in Het Utrechts Archief.

Het model



Na het lezen van een aantal berichten van Huib wordt het model gemaakt van onder andere gelasert MDF om het metselwerk er mooi uit te laten zien. De eerste stap is het maken van een tekening welke later verschaalt kan worden.

Voor het tekenen gebruik ik Alibre. Er wordt 1:1 getekend en later verschaalt naar 1:43.5. Aangezien dit in 3D gebeurd zie je gelijk het resultaat en waar problemen op kunnen treden.


Hieronder enkele details:
De bouwwijze van het origineel is houten stijl- en regelwerk met steenvulling. Dit heb ik ook in het model uitgevoerd. Alles wordt uitgevoerd in MDF wat wordt gelaserd. De ondergrond en muren in 3mm en het regelwerk in 4mm. Hierdoor krijg je een diepte werking zoals dit ook op de tekening is te zien. De binnenkant krijgt een muur uit 0,4mm karton. Deze is uitsluitend behandeld met een primer. Zo lijken deze muren van binnen bestreken met gips/cement stucwerk.
Het regelwerk proefgepast

Geen opmerkingen:

Een reactie posten